Gemiste kansen op damavond

Op de damclubavond van woensdag 22 maart waren er een aantal gemiste kansen.

Gerwin Doornink speelde een puike partij tegen Joop Messersmid, maar vergat de partij af te maken middels een mooie plakker, Joop kreeg zelfs één schijf voorsprong, maar dankzij de sterke stand van Gerwin bleef het nog remise.

Erik Oonk kwam lastig te staan tegen Augustin Saouadogo en besloot voor een wederzijdse doorbraak naar dam te gaan ten koste van 2 schijven. Augustin koos echter niet de juiste voortzetting en in plaats van remise met mogelijk winstkansen werd het een nederlaag.

Voor de BijHillen-cup moest Jan Elgershuizen winnen van John van Laarhoven die zelf voldoende had aan een remise om door te gaan naar de knock-outfase. Na een blunder van Jan kreeg John in de opening een kans op schijfwinst, maar dit werd niet genomen. Hierna kwam Jan steeds sterker te staan en wist de partij op mooie wijze te winnen middels een tijdelijk offer, om er daarna 2 terug te winnen met gewonnen stand.

Henk Sonderen, Frank ten Hagen en Wim Klaassen speelde vrijblijvend versnelde partijen tegen elkaar met wisselende resultaten.

De stand in de onderlinge, zie: www.damclubwinterswijk.nl.