Bekercompetitie WDV in beslissende fase

Op de damclubavond van woensdag 1 maart werd er vooral voor de BijHillen-cup gespeeld. Waar de poules in de beslissende fase zijn gekomen.

In poule A had Frank zich al als poulewinnaar geplaatst voor de knock-out fase en moesten Paul Hageman en Thomas Esselink gaan uitmaken wie zich daarbij zou gaan aansluiten. Thomas die moest winnen, speelde een risicovolle opening dat zomaar in schijfverlies had kunnen eindigen, maar dit werd uiteindelijk beloond met een kleine combinatie naar dam en de winst.

In poule B ligt alles weer open, doordat John van Laarhoven op mooie wijze wist te winnen van Erik Oonk. Na een spannend middenspel wist John het eindspel te winnen op oppositie. Koploper Wim Sonderen en achtervolger John hebben de beste papieren om door te gaan, maar Erik en Jan maken ook nog een goede kans. 

In poule C dwong Erik ten Hagen schijfwinst af tegen Zeeg Jongkoen, maar moest het vanwege compensatie nog nauwkeurig eindspelen, wat lukte. Erik plaatst zich hiermee voor de volgende ronde en Zeeg is uitgeschakeld. Theo en Wim Klaassen maken nog kans om door te gaan.

In poule D was Henk al zeker van poulewinst en moesten Augustin Saouadogo en Joop Messersmid onderling gaan uitmaken wie er van hen door ging. Joop moest winnen, maar dit zat er geen moment in. Augustin speelde goed en kwam zelfs één schijf voor en wist de partij overtuigend te winnen.

Onderlinge

Voor de onderlinge competitie speelden Henk Sonderen en Wim Sonderen tegen elkaar. Lang hielden ze de stand in evenwicht, maar door één verkeerde zet kon Henk schijfwinst afdwingen en later de partij. Henk staat nu 1 punt achter koploper Erik met nog een wedstrijd tegoed.

(Eindspelwinst John, zwart aan zet)