WDV 2 sluit seizoen af met gelijkspel en eindigt als 2e

Maandag 27 februari speelde WDV 2 haar laatste competitiewedstrijd uit tegen Sinderen 2, omdat concurrent DCH Hengelo 2 al met grote bordcijfers had gewonnen wist WDV dat het niet meer kampioen kon worden.

Aan bord 1 kreeg Wim Sonderen spijt dat hij een dure damcombinatie had genomen. Zijn tegenstander pakte de dam af en kreeg een aantal winstkansen, deze werden echter gemist. Hij blunderde later nog, waardoor Wim er zelfs met de winst vandoor ging.

Aan het 4e bord was de tegenstander de gelukkigste. Erik Oonk was middels een 3 om 4 één schijf voorgekomen. In de eindfase vergat hij echter de tijd en verloor in gewonnen positie op de klok.

Op bord 2 kreeg Frank ten Hagen in de eindfase een kansrijker eindspel, maar had voor een risicovollere variant moeten gaan als hij voor de winst had willen spelen. De punten werden gedeeld.

Aan het 3e bord kwam Jan Elgershuizen ook iets beter te staan, maar dit was niet voldoende om er een overmachtseindspel van te maken, waarna deze partij laat op de avond ook in remise eindigde.

Met het terechte gelijkspel (4-4) eindigt WDV 1 punt achter DCH Hengelo.