WDV 2 laat de winst glippen

Op de damclubavond van woensdag 1 februari ontving koploper WDV 2 het team DSV 3 uit Sinderen.

Met 2 punten voorsprong in de competitie en goede standen op de borden zag het er aan de begin van de avond nog goed uit. John van Laarhoven kwam, met een opsluiting op het bord, in gewonnen positie. Joop Messersmid dwong middels een kleine combinatie schijfwinst af en Wim Sonderen en Jan Elgershuizen stonden positioneel prima.

Daarna ging het echter mis. John dacht een winnende combinatie te kunnen nemen, maar deze bleek niet goed te zijn en verloor (0-2). Joop liet de tegenstander naar dam ontsnappen en kwam in een verliezend eindspel terecht (0-4). teamwinst zat er daarmee al niet meer in.

Wim zette zijn goede positionele partij voort en wist zodoende de winst af te dwingen (2-4). Jan deed er vervolgens alles aan om nog een punt binnen te slepen voor het team. Ondanks tijdelijke schijfwinst in de partij, kon Jan de winst niet vinden en moest berusten in een puntendeling (3-5).

Door de nederlaag kan DCH Hengelo, dat 2 punten en 6 bordpunten achterstaat, weer op gelijke hoogte komen als het hun wedstrijd weet te winnen. Bij gelijke stand geeft het aantal bordpunten de doorslag, voor WDV 2 daarom de taak om in de laatste wedstrijd zoveel mogelijk bordpunten te pakken.

Naast de teamwedstrijd stonden er ook nog partijen op het programma voor de onderlinge en bekercompetitie. Onderlinge: Gerwin Doornink – Paul Hageman 2-0, Frank ten Hagen – Erik Oonk 2-0. BijHillen-cup: Wim Klaassen – Erik ten Hagen 0-2, Theo Stoverinck – Zeeg Jongkoen 2-0.

Voor alle uitslagen en standen zie: www.damclubwinterswijk.nl.