Theo Stoverinck weet ongeslagen status te behouden

Op de damclubavond van woensdag 15 februari werd door knap verdedigend werk 2 x een nederlaag voorkomen. Theo wist hiermee zijn ongeslagen status te behouden, zijn laatste nederlaag in de onderlinge dateert inmiddels uit maart 2020.

Onderlinge

Koploper Erik ten Hagen wist een damcombinatie uit te halen tegen Theo Stoverinck, maar het was daarmee nog niet gespeeld. Theo wist de dam af te pakken ten koste van 1 schijf, maar met tempovoordeel. Er ontstond een spannend eindspel met vooral voor Erik tijdnood. Theo trapte niet in de valletjes en wist met knap verdedigend werk een punt binnen te slepen.

Een soortgelijke situatie in de partij tussen Thomas Esselink en Erik Oonk. Hier kreeg Thomas het centrum in handen en leek met een doorloop naar dam naar winst te gaan, maar ook Erik wist zich nog knap te verdedigen en een doorbraak te realiseren met remise tot gevolg.

BijHillen-cup en Ratingcompetitie

Voor de BijHillen-cup wisten Henk Sonderen en Frank ten Hagen te winnen en zich daarmee als eersten te plaatsen voor de knock-outfase. Henk won zijn partij via een mooie centrum-flank aanval gevolgd met een winnende combinatie. Voor de ratingcompetitie wist Jan Elgershuizen te winnen. 

Uitslagen: Thomas Esselink – Erik Oonk 1-1, Erik ten Hagen – Theo Stoverinck 1-1, Joop Messersmid – Henk Sonderen 0-2, Paul Hageman – Frank ten Hagen 0-2, Wim Klaassen – Jan Elgershuizen 0-2.

Erik staat nu 5 punten voor in de onderlinge, maar heeft 3 wedstrijden meer gespeeld dan Henk. Voor de volledige tussenstand in de competitie zie: www.damclubwinterswijk.nl.