St. Jozefschool wint halve finale schooldammen van Gelderland

Zaterdag 4 februari werden de halve finales schooldammen van Gelderland gespeeld. Naast Huissen en Harderwijk was Winterswijk 1 van de speellocaties.   

De organisatie in Winterswijk was in handen van de Winterswijkse Damvereniging, dat met het Zonnebrink centrum een uitstekende speellocatie had gevonden. Genoeg speelruimte voor de spelers en een goede afbakening voor het publiek.

Aangezien 2 teams niet aanwezig waren, gingen de wedstrijden iets later dan het geplande 13 uur van start, maar daarna werd er door de 10 aanwezige geplaatste teams fanatiek en vol spanning gedamd voor plaatsing voor de Gelderse finale.

Hoewel een aantal uitslagen ook zomaar anders hadden kunnen uitvallen bleek na 7 speelronden de St. Jozefschool uit Winterswijk de sterkste te zijn, dat al haar wedstrijden wist te winnen. 2e werd de Bontebrugschool uit Silvolde en 3e De Marke uit Neede.

WDV kijkt terug op een geslaagde en gezellige damdag. De 1e 6 teams hebben zich geplaatst voor de finale van Gelderland, dat zaterdag 11 maart wordt gehouden in Almen.