Opnieuw winst voor WDV

Na een mooie overwinning in de vorige ronde, stond nu een thuiswedstrijd tegen het tegen degradatie strijdende Hengelo op het programma. In deze wedstrijd zou een plek in het linkerrijtje al veilig gesteld kunnen worden.

De wedstrijd begon wel met een tegenvaller. Na een lastig middenspel kwam Frank ten Hagen steeds lastiger te staan en na een damcombinatie verloor hij de partij. Gerard Korten en Mark Sanders speelden, ondanks iets gemakkelijker spel, beiden remise. Mark hield daarbij wel relatief eenvoudig stand tegen de sterkste speler van Hengelo.

Henk Sonderen leek lange tijd op weg om de stand gelijk te trekken, maar de tegenstander weerde zich goed. Henk dacht hierna winst te forceren, maar overzag daarbij een kansrijke mogelijkheid van zijn opponent. Henk ontsnapte en behaalde schijfwinst met uiteindelijk toch nog de overwinning. Erik ten Hagen wist in het middenspel ook een schijf voorsprong te behalen, maar leek de winst in het eindspel te verspelen. Onder tijdsdruk vond de tegenstander niet het beste verweer waardoor Erik alsnog de partij wist te winnen.
Ten slotte had ook Theo Stoverinck een kansrijk eindspel afgedwongen. De winstgang wist hij niet meer te vinden, maar nadat WDV op voorsprong was gekomen, stelde Theo remise voor en stelde hiermee wel de teamoverwinning veilig.

Door de 7-5 overwinning is WDV gestegen naar een mooie 4e plaats en met nog een wedstrijd tegen de hekkensluiter alle kans om dit vast te houden. Voor WDV zou dit een unieke prestatie zijn in de clubgeschiedenis.