Enkel beslissingen achter de damborden

Op de damclubavond van woensdag 8 februari vielen er weer eens geen gelijke spelen te noteren.

Snelle overwinningen door kleine combinaties waren er voor Frank, Erik en Theo. Gerwin had zijn partij ook vroegtijdig kunnen beslissen indien hij een combinatie naar dam had genomen, maar won later alsnog door goed positiespel. Joop kwam middels een kleine combinatie één schijf voor en wist de partij naar een overmachtseindspel te brengen.

Voor de BijHillen-cup wonnen Henk en Wim hun eerste poulewedstrijd. Henk nam een kettingstelling in en speelde het vervolgens positioneel goed uit naar winst en Wim wist zijn partij middels een kleine combinatie te beslissen.

De uitslagen:

Onderlinge: Zeeg Jongkoen – Gerwin Doornink (0-2), Frank ten Hagen – Wim Klaassen (2-0), Erik ten Hagen – Paul Hageman (2-0), Theo Stoverinck – Thomas Esselink (2-0), Jan Elgershuizen – Joop Messersmid (0-2). BijHillen-cup:  Henk Sonderen – Augustin Saouadogo (2-0), Wim Sonderen – John van Laarhoven (2-0)

Erik, weliswaar met meer wedstrijden gespeeld, blijft de competitie leiden. Voor de volledige tussenstand in de onderlinge competitie, zie: www.damclubwinterswijk.nl.