Dammers spelen weer voor de 3 verschillende competities

Op de damclubavond van woensdag 22 februari werden er weer wedstrijden gespeeld voor de Onderlinge competitie, BijHillen-cup en Ratingcompetitie.   

Onderlinge competitie

Theo Stoverinck wist zijn partij tegen John van Laarhoven snel te winnen door een verrassende forcing. Augustin Saouadogo hield lang goed stand tegen Henk Sonderen, maar één mindere zet werd direct afgestraft door Henk. Thomas Esselink kwam tegen Zeeg Jongkoen positioneel in de moeilijkheden, maakte in tijdnood niet de juiste keuze, waarna Zeeg de winst afdwong. Gerwin Doornink had het centrum in zijn bezit tegen Erik Oonk, maar maakte een fout, waarna Erik de partij naar zich toe trok.

BijHillen-cup

Voor de BijHillen-cup hielden Wim Sonderen en Jan Elgershuizen de partij in evenwicht. Wim komt op 3 punten en heeft goede kansen om door te gaan naar de knock-outfase en Jan zal zijn laatste poulewedstrijd moeten winnen om nog een kans te maken om door te gaan.

Ratingcompetitie

Voor de ratingcompetitie wist Erik ten Hagen te winnen van Frank ten Hagen dankzij een vroege combinatie en neemt door de andere uitslagen tevens de leiding over van Thomas. Het beslissende partijmoment hieronder te zien en af te spelen door op de link te klikken.

https://toernooibase.kndb.nl/applet/oerterpapplet2.0/get/animatedgif/startstopgif.php?url=animated_16771580247106.gif&wedID=16771580247106