WDV 2 start het jaar goed en slaat aanval op koppositie af

Vanwege een uitgestelde wedstrijd stonden er deze week 2 bondscompetitiewedstrijden op het programma voor WDV 2.

WDV 2 – DSV Sinderen 2

Op de eigen clubavond van woensdag 11 januari ontving het DSV Sinderen 2. Hier kwam John van Laarhoven al binnen een kwartier op een comfortabele schijvenvoorsprong en gaf dit niet meer weg.

Op de andere borden ging het iets moeizamer. Wim Sonderen kwam wel in winnende positie, maar maakte een positionele fout en kwam zelf in de problemen. De tegenstander van Frank ten Hagen kwam niet in de problemen en Erik Oonk zag een doorbraak naar dam toch duurder uitvallen dan verwacht, vanwege een listig verdedigingstrucje.

Het kwam echter goed. Wim Sonderen profiteerde van een blunder van de tegenstander en won zijn partij alsnog. Frank zag, met wellicht nog mogelijkheden op het bord voor de tegenstander, een remiseaanbod aangenomen worden en Erik Oonk maakte in het lastige eindspel geen fout en haalde ook de remise binnen. Zodoende won WDV 2 met 6-2.

Onderlinge

De rest van de aanwezige leden speelde versnelde wedstrijden voor de ratingcompetitie, behalve Theo Stoverinck en Gerwin Doornink die een partij voor de onderlinge speelden. Hier haalde Gerwin knap een punt binnen.

DCH Hengelo 2 – WDV 2

Op de donderdag moest WDV 2 op bezoek bij concurrent DCH Hengelo 2.

Hier moest WDV alle zeilen bijzetten nadat het op een 2-0 achterstand kwam, doordat Erik Oonk positioneel overspeeld werd door zijn sterke tegenstander. Deze kon na een schijf te offeren, doorlopen naar dam. Dat was voldoende voor de winst.

Jan Elgershuizen zorgde voor de gelijkmaker. Met goed positiespel dwong hij in het eindspel schijfwinst af. Zijn tegenstrever dacht nog door een tussenloper met remise te ontsnappen, maar Jan bracht met een meerslag finesse driemaal oppositie op het bord.

Niet lang daarna aanvaardde Wim Sonderen met ieder een dam en drie schijven het remisevoorstel.

Alle ogen waren nu gericht op Joop Messersmid. Na een sterk gespeelde partij stelde Joop in een voordelige stand om team tactische redenen direct remise voor. Met tegenzin werd dit door zijn opponent geaccepteerd.

Zodoende wist WDV 2 in Hengelo Gld. met 4-4 gelijk te spelen tegen hun naaste concurrent. WDV2 moet nu in de laatste twee ronden zijn voorsprong van 2 punten zien te handhaven.

Volgende week donderdag is WDV 1 aan de beurt, dat een verre uitwedstrijd op het programma heeft tegen DCH Harderwijk. Komende woensdag is er eerst nog een clubavond en het persoonlijk schooldamkampioenschap van Winterswijk, waar men nog steeds voor kan aanmelden. Voor alle uitslagen, tussenstanden en opgeven, zie: www.damclubwinterswijk.nl.