Thomas Esselink verstevigt 1e plaats in ratingcompetitie

Op de damclubavond van 18 januari wist Thomas Esselink met een zege zijn koppositie in de ratingcompetitie te verstevigen. Op basis van de uitslagen van dit jaar op de clubavond zou hij al 17 ratingpunten winst hebben geboekt, een stuk meer dan de rest.

Na een verkeerde afruil dwong Thomas schijfwinst af tegen Augustin. Toen hij later middels een combinatie ook een doorbraak afdwong was de partij gespeeld.

Wim nam tegen John een 4 om 5 combinatie, waarna John een schijf terug moest geven om een doorbraak naar dam te voorkomen. Er leek een spannend vervolg te komen, maar Wim overzag enkele zetten daarna een doorbraakcombinatie naar dam, waarna verder spelen geen zin meer had.

Joop hield lang goed stand tegen Erik, maar naarmate de partij vorderde werd de druk steeds verder opgevoerd. Joop moest schijfverlies toestaan en kon daarna vrijwel direct opgeven.

Ondanks dat Jan het centrum in handen had kon hij het verschil niet maken tegen Zeeg, die aan de rechterkant van zijn bord door wist te breken, waarna de partij in gelijkspel eindigde.

Gerwin liet in zijn partij tegen Frank wederom zien goed bezig te zijn. Lang bleef het probleemloos remise, maar in het eindspel ging Gerwin onder tijdsdruk alsnog in de fout, waarmee Frank een gelukkige zege boekte.

Uitslagen: Thomas Esselink – Augustin Saouadogo 2-0, John van Laarhoven – Wim Sonderen 2-0, Erik ten Hagen – Joop Messersmid 2-0, Zeeg Jongkoen – Jan Elgershuizen 1-1, Gerwin Doornink – Frank ten Hagen 0-2.

Met de overwinning komt Erik 4 punten los in de onderlinge competitie, maar Henk heeft nog 2 wedstrijden tegoed. Voor de volledige stand, zie: www.damclubwinterswijk.nl.