Erik ten Hagen weer de winnaar van het sneldamtoernooi van WDV

Op 4 januari is Erik ten Hagen, net als bij de vorige editie, de winnaar geworden van het sneldamtoernooi van de Winterswijkse Damvereniging. Alleen Gerard Korten kon in de buurt blijven.

Traditioneel start WDV de 1e clubavond van het jaar met het Toon Tragter sneldamtoernooi. Het versnelde speeltempo van 5 minuten per persoon + 5 seconden per gespeelde zet is bij de ene speler wat meer geliefd dan de ander. Het levert in ieder geval altijd bijzondere wendingen en verrassende uitslagen op.

Erik ten Hagen krijgt de wisselbeker overhandigt door voorzitter Jan Elgershuizen

Dit maal staken Erik ten Hagen en Gerard Korten erboven uit, die beiden geen partij verloren. Bij de 7e en laatste speelronde moest Gerard hopen op een nederlaag van Erik om het toernooi te winnen, maar die maakte geen fout. Waardoor Erik ten Hagen met 6 overwinningen en 1 remise de winnaar werd gevolgd door Gerard Korten op 2 punten. De rest van het deelnemersveld volgende kort op elkaar op 4 punten achterstand.

Volgende week wordt er weer gespeeld voor de clubcompetitie en staan er 2 competitiewedstrijden op het programma voor WDV 2.