Bekercompetitie WDV weer van start gegaan

Na coronajaren zonder bekercompetitie is WDV op de damclubavond van woensdag 25 januari weer van start gegaan met de BijHillen-cup. Naast 3 wedstrijden voor de poulefase werden er ook nog wedstrijden gespeeld voor de onderlinge competitie.  

Onderlinge

Waar Joop Messersmid vorige week nog lang goed stand hield tegen de andere titelkandidaat, hield hij het minder lang vol tegen Henk Sonderen, die Joop verraste met een damcombinatie.

Paul Hageman verloor in de opening één schijf, maar kreeg na een foutief genomen combinatie van John van Laarhoven de kans om er zelf één voor te komen, dit voordeel werd gemist. Hierna kreeg Paul middels goed spel nog wel een kansje op een punt, maar trok John de partij alsnog naar zich toe.

Wim Sonderen wist in het middenspel schijfwinst af te dwingen tegen Augustin Saouadogo, waarna er een overmachtseindspel op het bord kwam. Augustin wist het nog lang te rekken, maar een nederlaag was niet meer te voorkomen tegen de geduldig spelende Wim.  

BijHillen-cup

In de bekercompetitie, die vernoemd is naar de voormalig speellocatie, werden in 3 van de 4 poules de eerste wedstrijden gespeeld.

Theo Stoverinck was hier in de opening genadig voor Wim Klaassen, wat hem later duur kwam te staan. Wim maakte geen fout meer, waarna er een gelijkwaardige remise op het bord kwam. Beiden zagen echter nog een winstkans, maar kwamen vele zetten later alsnog remise overeen.

Frank ten Hagen kwam in een klassieke stand beter uit dan Thomas Esselink en dwong schijfwinst af via een ruil gevolgd met een hielslag. Kort daarna was de partij gespeeld.

Erik Oonk en Jan Elgershuizen kwamen beiden op dam, maar Erik had de vangstellingen beter staan en dwong schijfwinst af. In het eindspel kwam Jan net tekort om er nog een remise van te maken.

Aangezien bij een gelijke eindstand de spelers met de laagste rating door gaat, mag Theo geen fout meer maken. Thomas en Jan moeten ook in de achtervolging.

De uitslagen: Joop Messersmid – Henk Sonderen 0-2,  Paul Hageman – John van Laarhoven 0-2, Wim Sonderen – Augustin Saouadogo 2-0, Wim Klaassen – Theo Stoverinck 1-1, Frank ten Hagen – Thomas Esselink 2-0 en Erik Oonk – Jan Elgershuizen 2-0.

Volgende week staan er naast bondscompetitiewedstrijden voor WDV 1 en 2 ook de halve finales schooldammen van Gelderland op het programma, waarbij de organisatie van 1 van de finales in handen is van WDV. Namens Winterswijk zullen de St. Jozef en ’t Waliën deelnemen, aanvang van het toernooi is om 13 uur in het Zonnebrink centrum. Meer informatie en standen, zie: www.damclubwinterswijk.nl.