Vuurwerk op de damclubavond

Op de damclubavond van 7 december was er niet alleen buiten vuurwerk te zien, maar ook op de damborden. Titelverdediger Henk Sonderen verloor ook zijn 1e puntje en moet in de achtervolging.

Thomas Esselink dwong middels een Coup Philippe al vroeg in de partij schijfwinst af tegen Wim Sonderen. Later in de partij wist Thomas een leuke 4 om 5 combinatie af te dwingen met doorbraak naar dam. In het winnende eindspel liet hij Wim echter nog ontsnappen na remise.  

Erik ten Hagen had inmiddels een damcombinatie uitgehaald tegen Augustin Saouadogo, die zag dat verder spelen geen zin meer had.

Henk Sonderen nam, zoals vaker het geval op de clubavond, de nodige risico’s, maar kwam hier dit maal tegen Jan Elgershuizen door in de problemen, die in een complexe stand één schijf voor kwam en in gewonnen positie. Het voordeel verdween echter en Henk kreeg wellicht nog een kansje, maar speelde niet de juiste voortzetting, waarna de partij in remise eindigde.   

Erik Oonk en Zeeg Jongkoen speelden ook een interessante partij. Hier dacht Zeeg middels een 3 om 2 een doorbraak te kunnen afdwingen, maar dit bleek Erik nog te kunnen verdedigen. In het eindspel probeerde Zeeg het nog wel, maar de overmacht van Erik werd te groot.

Theo Stoverinck kreeg tegen Frank ten Hagen de overhand, maar Frank kon in het eindspel met temponadeel telkens nog net verdedigen en wist er laat op de avond remise van te maken.

De uitslagen: Thomas Esselink – Wim Sonderen 1-1, Augustin Saouadogo – Erik ten Hagen 0-2, Jan Elgershuizen – Henk Sonderen 1-1, Erik Oonk – Zeeg Jongkoen 2-0 en Theo Stoverinck – Frank ten Hagen 1-1.

Erik ten Hagen is nu koploper gevolgd door Henk, met 1 verliespunt en Theo met 2 verliespunten. Voor de volledige tussenstand zie: www.damclubwinterswijk.nl.