Ruime nederlaag WDV

In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar wachtte tegen topper Huissen een zware westrijd. Zeker omdat drie sterkhouders van WDV niet aanwezig konden zijn.

Aanvankelijk speelde Gerwin Doornink de aanval van zijn tegenstander goed tegen. In het middenspel combineerde die echter naar dam waarna Gerwin met een schijf minder verder moest en uiteindelijk leidde naar een nederlaag. John van Laarhoven koos zelf voor de aanval, maar daarbij kwam één schijf wel geïsoleerd te staan. Die schijf ging verloren waarna de tegenstander de partij geroutineerd naar winst speelde. Ondanks dat Gerard Korten lange tijd een goede stand leek te hebben, kwam ook Gerard een schijf achter. Ook dit leidde tot verlies waardoor de wedstrijd al beslist was.

Theo Stoverinck wist WDV dan toch op het scoreformulier te zetten en op een verdienstelijke manier. Theo hield zijn tegenstander (grootmeester) in bedwang en behaalde een verdiende remise. Frank ten Hagen leek voor de enige overwinning te moeten zorgen. In het middenspel combineerde Frank naar dam wat schijfwinst opleverde. Het lukte Frank echter niet om dit om te zetten naar een winnend eindspel en moest alsnog remise toestaan. Tenslotte was Erik ten Hagen in het middenspel onder druk komen te staan en en moest op zoek naar een remise. Hij kwam nog wel op dam, maar door overmacht werd Erik tot opgave gedwongen.

Hoewel de 10-2 nederlaag wat geflatteerd is, kwam al met al WDV duidelijk te kort. Met nog drie wedstrijden te spelen, staat het met een 5e plek nog wel in het linker rijtje, maar zal het zich vooral moeten richten om afstand te houden van de gevarenzone.