Probleemloze avond WDV

In de 5e ronde speelde het 1e team van WDV op bezoek bij ,middenmotor Zutphen-Warnsveld. Op papier een redelijk gelijkwaardige tegenstander, maar dat WDV met de sterkhouders op kwam dagen was het vertrouwen groot.

Erik ten Hagen kende weliswaar een lastige opening, maar al vroeg beging zijn tegenstander mis. Erik combineerde naar dam waarna de tegenstander het vervolg niet meer liet bewijzen. Theo Stoverinck speelde een partij zonder kansen aan één van beide kanten waarna relatief vroeg remise werd overeengekomen. Ook invaller Erik Oonk behield gedurende de partij een gelijkwaardige stand. Gezien de overige partijen nam Erik het remise aanbond van de tegenstander zonder aarzelen aan. Henk Sonderen kwam tegen de sterkste speler van Zuthpen-Warnsveld te zitten. Na een spannende opening werd in het middenspel van speltype gewisseld waarna de stand overzichterlijker werd en eindigde ook deze partij ook in remise.

In de laatste twee partijen zou WDV niet in de problemen komen. Op beide borden waren de kansen juist voor de WDV’ers. Na een middenspel waar de stand nog onduidelijk was, trok Mark Sanders de partij naar zich toe. Vervolgens wist hij een schijf te isoleren en te veroveren en wist dit overtuigend tot winst te spelen met een kleine combinatie als slotstuk. Tenslotte was Frits Zegelink in een goed eindspel gekomen, nadat hij alle strategische velden in handen nam. Hoewel zijn tegenstander na een offer wel naar dam kon wist Frits met de juiste tempo’s twee dammen te krijgen. Frits kreeg een overmachtseindspel en wist een lang eindspel te voorkomen de dam van de tegenstander in de val te lokken.

Door de overtuigende 9-3 overwinning is WDV met stip het linker rijtje ingekomen op een 4e plek. Over de helft van de competitie lijkt het daarmee zich ook vrijwel veilig gespeeld te hebben.