Dammers vinden weg naar boven

Tussen 2 bondscompetitiewedstrijden in was de damclubavond van 30 november een rustige. Degene die er waren vonden door hun overwinningen de weg naar boven.

Thomas Esselink dacht middels een 3 om 3 ruil positioneel voordeel te behalen tegen Wim Klaassen, dit bleek minder positief uit te komen dan gedacht, toch wist Thomas hierdoor de druk op te voeren, waarna hij een klein foutje afstrafte met schijfwinst. Toen hij daarna ook een damcombinatie uithaalde was de winst definitief binnen.

Zeeg Jongkoen kwam steeds verder onder druk te staan tegen Erik ten Hagen en moest schijfverlies toestaan en verloor later ook de partij tegen de nieuwe koploper.

Frank ten Hagen en Wim Sonderen kregen een boeiende stand op het bord, waarbij Frank het meeste voordeel leek te krijgen. Winst werd echter niet gevonden, waarna het eindspel vakkundig naar remise werd afgewikkeld.

Augustin Saouadogo en Gerwin Doornink hadden een tumultueus begin van de partij die door beiden sportief werd opgelost. Hierna kreeg Gerwin positioneel voordeel door een goede hekstelling in te nemen, dit bracht hem uiteindelijk naar schijfvoordeel en een winnend eindspel.

De uitslagen: Thomas Esselink – Wim Klaassen 2-0, Zeeg Jongkoen – Erik ten Hagen 0-2, Frank ten Hagen – Wim Sonderen 1-1 en Augustin Saouadogo – Gerwin Doornink 0-2.

Door de overwinningen komt Erik bovenaan en vinden Thomas en Gerwin de aansluiting naar boven. Voor de tussenstand zie www.damclubwinterswijk.nl.