WDV stelt teleur

Voor WDV wachtte een zware wedstrijd aangezien koploper Wageningen op bezoek kwam. Wageningen heeft alle wedstrijden nog gewonnen en ook landelijk is het nog zonder puntverlies. Toch leken op voorhand gezien de opstelling beide teams elkaar niet veel te ontlopen.

Gedurende de avond bleek Wageningen echter een maatje te groot. Toch kwam WDV via Mark Sanders nog wel op voorsprong. Mark controleerde het centrum en bouwde geduldig het voordeel uit tot de druk te groot werd voor de tegenstander.

Hierna volgden echter meerdere nederlagen. Gerard Korten zag zijn stand in het middenspel stranden en kon doorbraak naar dam voor de tegenstander niet voorkomen. Bij Frank ten Hagen ging het al eerder in de partij mis en kwam vroeg een schijf achter en kwam die achterstand niet te boven. Vervolgens werd Erik ten Hagen door de vrouwelijke wereldtopper middels een forcing op achterstand gezet wat leidde tot een verliezend overmachtseindspel. Henk Sonderen leek beter stand te houden, maar in een steeds dunner wordende stand wist de tegenstander toch onder druk te zetten en wist Henk de weg naar remise niet te vinden.

Tenslotte wist Frits Zegelink nog wel een positieve noot aan de wedstrijd toe te voegen. In het late middenspel wist Frits met een fraai offer de tegenstander te verrassen wat leidde tot een doorbraak naar dam. Hoewel er nog tal van mogelijkheden waren, wist Frits het eindspel probleemloos om te zetten in een overwinning.

Al met al stelde WDV deze wedstrijd teleur en werd met 8-4 verloren. Na vier wedstrijden bezet het voorlopig een 6e plaats in de middenmoot, maar zal de komende wedstrijd nog wel punten moeten behalen om buiten de degradatiezone te blijven.