WDV op zijn sterkst

In de 3e speelronde trad WDV sinds lange tijd met de basisopstelling aan wat vertrouwen gaf op een goede uitslag tegen hekkensluiter Sinderen. De Winterswijkers kregen (hierdoor?) vleugels tijdens de wedstrijd.

Frits Zegelink bouwde geduldig en zorgvuldig een goede centrum op. Onder positionele druk overzag de tegenstander een combinatie waardoor Frits al snel won.

Henk Sonderen zag de teamleider van Sinderen er vol in vliegen. Hoewel dat niet verantwoord leek, was geduld vereist. Op het juiste moment wist Henk een onafwendbare dreiging af te dwingen en verdubbelde de voorsprong.

Ook Gerard Korten leek het goed voor elkaar te hebben met op het oog goede winstkansen. Echter wist de geroutineerde tegenstander Gerard te verrassen met een combinatie richting dam en bracht de spanning daarmee weer even terug in de wedstrijd.

De spanning was echter van korte duur, want de overige WDV’ers stoomden door. Erik ten Hagen kreeg lanzaam meer grip op de stand. Nadat hij de tegenstander in een opsluiting kreeg, wist hij het overtal op het rest van het bord uit te buiten en liet de tegenstander vastlopen.

Mark Sanders had de hele partij het betere van het spel en probeerde een doorbraak te forceren. Nadat de tegenstander een combinatie met remise mistte, werd het voordeel voor Mark te groot en zorgde voor de 4e winstpartij.

Theo Stoverinck had ondertussen het middenspel overleeft, waarin hij nauwkeurig moest verdedigen. Hierna deed zijn tegenstander (en tevens clubgenoot) een verwoede winstpoging, maar dat was te veel van het goede. Theo kreeg plots de overhand en wist tot een overmachtseindspel te komen en zo zelfs te winnen.

Met de 10-2 overwinning kende WDV een probleemloze avond. Het staat na 3 rondes in de middenmoot en heeft voorlopig ook voldoende lucht tot de onderste plaatsen.