St. Jozefschool winnaar van het schooldamtoernooi

Op woensdag 9 november werd in de voetbalkantine van FC Trias het schooldamkampioenschap van Winterswijk voor basisscholen gehouden. Na 5 speelronden kwam het damteam van de St. Jozefschool als winnaar uit de strijd gevolgd door ’t Waliën en de Stegemanschool.

Na een korte uitleg van de regels werd er fanatiek en sportief gedamd door de 18 deelnemende teams, die het met 4-tallen tegen elkaar opnamen. Met behulp van het Zwitsers systeem werden, op basis van de uitslagen, per speelronde de tegenstanders bepaald door de computer.

Tot en met de laatste ronde bleef het spannend wie er op de bovenste plekken zouden eindigen, maar uiteindelijk bleek het team van de St. Jozefschool net als vorig jaar de sterkste te zijn, dat al haar 5 wedstrijden wist te winnen. ’t Waliën werd 2e op 2 punten achterstand. 3e werd de Stegemanschool met 7 punten, dat dankzij weerstandspunten net boven Kotten eindigde.

Waarschijnlijk mogen een aantal teams in 2023 deelnemen aan vervolgwedstrijden die doorgaan tot aan het NK, maar het is nog niet bekend hoeveel teams hieraan namens Winterswijk aan mogen deelnemen.

(Het winnende damteam van de St. Jozefschool).

Persoonlijk kampioenschap van Winterswijk en damtraining

Alle deelnemers kregen ook een uitnodiging om deel te nemen aan het persoonlijk kampioenschap van Winterswijk voor basisschoolleerlingen, dat op woensdagmiddag 18 januari wordt gehouden in ’t Hakkie (clubgebouw van speeltuin Hakkelerkamp). Vanaf woensdag 16 november worden daarom ook damtrainingen aangeboden in ’t Hakkie vanaf 18:30 uur tot 19:30 uur.

Opgeven voor het toernooi en de damtrainingen kan via email bij: wimsonderen@hotmail.com. Verdere informatie volgt ook op www.damclubwinterswijk.nl.

De eindstand: 1. St. Jozef 1, 2. ’t Waliën, 3. Stegeman 4, 4. Kotten 1, 5. Woold 2, 6. St. Jozef 2, 7. Stegeman 1, 8. Woold 1, 9. Bargerpaske 4, 10. Stegeman 2, 11. Bargerpaske 2, 12. Bargerpaske 3, 13. Stegeman 3, 14. Bargerpaske 1, 15. Kolibrie, 16. Kotten 2, 17. Het Pyriet 1, 18. Het Pyriet 2.