Dammers geven te vroeg op

De damclubavond van 23 november was met 7 partijen een goed bezochte. De titelfavorieten wisten hier weer te winnen, het meest bijzondere was dat er bij 2 partijen te vroeg werd opgegeven.

Titelfavorieten weten weer te winnen en te vroege opgaves

Wim Klaassen kreeg tegen titelkandidaat Erik ten Hagen al vroeg een damcombinatie tegen en kon dit niet meer herstellen.

Titelverdediger Henk Sonderen had het iets lastiger tegen Frank ten Hagen, maar kwam niet echt in de problemen. Op het moment dat Frank dacht dat die een kans kreeg de tegenstander vast te zetten, sloeg Henk toe met een leuke winnende damcombinatie.

Outsider Theo Stoverinck kwam tegen Jan Elgershuizen één schijf voor na een combinatie. Op het einde zette hij Jan vast die daarna opgaf. Wat beiden niet zagen was dat de opgave te vroeg was, Jan had namelijk een schijf kunnen offeren en in een poortje lopen met dan minimaal een voordelige remise.

Wim Sonderen kwam tegen Gerwin Doornink ook één schijf voor door een combinatie. Hierna speelde Gerwin een sterke partij en kwam nog terug tot een remisestand. Op het eind gaf Wim overtuigend meerdere schijven weg, Gerwin zag de bui al hangen en speelde zonder te aarzelen de gedachte variant van Wim, waarna hij Wim feliciteerde met de winst. Wat beiden over het hoofd hadden gezien was dat er nog remise mogelijk was als er anders geslagen werd.

Ook op de andere borden waren er boeiende partijen

John van Laarhoven en Thomas Esselink maakten er een spannende partij van. John liet na één schijf voor te komen, maar haalde de voordelige bomzet niet uit. Later strafte Thomas een fout van John wel af en speelde een overmachtseindspel foutloos uit.

Paul Hageman speelde een goede overzichtelijke partij tegen Erik Oonk en leek zelfs nog een kansje op schijfwinst te krijgen, dit voordeel bleek echter te klein. Later werd een onnauwkeurige zet van Paul hard afgestraft, Erik dwong schijfwinst af en gaf de gewonnen positie niet meer weg.

De partij van Zeeg Jongkoen en Joop Messersmid was ook een spannende partij die lang gelijk op ging. Op het eind kwam Zeeg in gewonnen positie en pakte beide punten. 

De uitslagen: Henk Sonderen – Frank ten Hagen 2-0, Wim Klaassen – Erik ten Hagen 0-2, Jan Elgershuizen – Theo Stoverinck 0-2, Wim Sonderen – Gerwin Doornink 2-0, Paul Hageman – Erik Oonk 0-2, John van Laarhoven – Thomas Esselink 0-2 en Zeeg Jongkoen – Joop Messersmid 2-0.

Henk en Erik blijven bovenaan zonder puntverlies gevolgd door Theo op 1 punt. Voor de volledige stand in de onderlinge, zie: www.damclubwinterswijk.nl.