Benauwde zege voor damkampioen

Op de damclubavond van woensdag 9 november boekte de regerend clubkampioen een benauwde zege, waardoor die nog zonder puntverlies blijft en gezamenlijk bovenaan komt.

Snelle zeges

Theo Stoverinck en Erik ten Hagen boekten snelle zeges tegen Wim Klaassen en John van Laarhoven. Theo dwong, na een verkeerde afruil, 2 schijven winst af tegen Wim en Erik combineerde al vroeg naar dam tegen John.

Door de snelle opgaves werden er ook nog enkele versnelde partijen gespeeld voor de ratingcompetitie. Deze wisten Theo en Erik ook te winnen. Daarna won Frank ten Hagen van Theo, maar verloor daarna van Erik.

Clubkampioen komt goed weg

De andere partijen voor de competitie duurden langer.

Bij de partij tussen Joop Messersmid en Thomas Esselink leek Joop de overhand te krijgen, waardoor Thomas zich genoodzaakt zag om een remisecombinatie te nemen. Hierna werd ook direct remise overeengekomen.

Gerwin Doornink had clubkampioen Henk Sonderen opgesloten op diens rechtervleugel, waardoor die in de problemen kwam. Een verrassend puntje had er zeker ingezeten, maar in het eindspel met constante tijdsdruk ging Gerwin alsnog de fout in en kon direct opgeven.

Erik Oonk en Wim Sonderen spaarden elkaar niet en maakten er een lange damdag van. In het eindspel leek Wim iets gunstiger uit te komen, maar mede door het goede verdedigen zat winst er niet in.  

De uitslagen

Theo Stoverinck – Wim Klaassen 2-0, Erik ten Hagen – John van Laarhoven 2-0, Joop Messersmid – Thomas Esselink 1-1, Gerwin Doornink – Henk Sonderen 0-2 en Erik Oonk – Wim Sonderen 1-1. Henk, Erik en Frank staan nu bovenaan met 8 punten uit 4 wedstrijden. Voor de volledige tussenstand zie www.damclubwinterswijk.nl.