WDV 2 wint overtuigend, Wim Klaassen koploper

Op woensdagavond 5 oktober wist WDV 2 met overtuigende cijfers te winnen van Sinderen 3, tevens werd er voor de onderlinge competitie gedamd waar Wim Klaassen zijn seizoenstart een goed vervolg gaf.

WDV 2 – Sinderen 3

Door damcombinaties van Frank ten Hagen en Joop Messersmid kwam WDV 2 al binnen het uur op een comfortabele 4-0 voorsprong. Op de overige 2 borden werd meer weerstand geboden. John van Laarhoven kwam zelfs in verloren positie te staan, maar wist middels een combinatie met damweggeven nog een punt te redden en daarmee de teamzege veilig te stellen. Ondertussen was Erik Oonk door middel van een lange vleugelopsluiting in gewonnen positie gekomen en speelde dit foutloos uit, waardoor WDV 2 een overtuigende 7-1 wist te boeken.

Clubcompetitie

Voor de onderlinge kwam Wim Klaasen al snel 2 schijven voor tegen Paul Hageman en speelde dit vervolgens probleemloos uit. Theo Stoverinck zette Augustin Saouadogo onder druk, die een te aanvallende voorpost had genomen, uiteindelijk wist Theo via een combinatie één schijf te veroveren. Later besliste hij de partij definitief middels een 2e combinatie. Jan Elgershuizen kwam door een kleine combinatie als snel één schijf voor tegen Gerwin Doornink, maar die wist door goed positioneel spel terug te komen en leek met een doorbreekmogelijkheid zelfs een winstkans te krijgen. Uiteindelijk werden hier de punten gedeeld. Wim Klaassen leidt nu de competitie met 5 punten uit 3 wedstrijden.

Voor gedetailleerde uitslagen en tussenstanden in de bondscompetitie en onderlinge, zie: www.damclubwinterswijk.nl