Nieuwe koplopers in damcompetitie

Door de uitslagen op de damclubavond van woensdag 19 oktober werd er weer van koploper verwisseld, 4 spelers zijn nog zonder puntverlies in de Winterswijkse damcompetitie.

Koploper Wim Klaassen en titelverdediger Henk Sonderen kregen een ingewikkeld standje op het bord. Lang bleef de stand echter niet meer ingewikkeld, nadat Henk de mogelijkheid kreeg om naar winst te combineren.   

Thomas Esselink had vorig seizoen nog een beslissende rol in de titelrace door van Erik ten Hagen te winnen, maar kon dit kunststukje dit maal niet herhalen. Thomas speelde weer met veel lef, maar kreeg in een volle stand met geringe speelopties een verliezende damcombinatie tegen.

Paul Hageman hield goed stand tegen Wim Sonderen, maar moest toch toezien hoe Wim mooi naar dam combineerde. Paul wist deze dam nog af te pakken te koste van 1 schijf, maar Wim maakte in het eindspel geen fout meer en won.

Gerwin Doornink kreeg tegen John van Laarhoven een winnende combinatie op het bord, maar miste deze. Positioneel stond hij echter nog steeds zeer sterk, maar kreeg later een verliezende combinatie tegen, waardoor John er met de volle buit van door ging.

Jan Elgershuizen kwam positioneel gemakkelijker te staan tegen Frank ten Hagen, maar naarmate de partij vorderde kwam Frank onder de druk vandaan. Het leek richting remise te gaan, maar na een onnauwkeurige zet van Jan kon Frank een winnende doorbraak nemen.

In een spannende partij kwam Theo Stoverinck tegen Erik Oonk in een gunstiger eindspel terecht, maar wist Erik telkens de goede zetten te vinden met een terechte remise tot gevolg.

De uitslagen:

Thomas Esselink – Erik ten Hagen (0-2), Henk Sonderen – Wim Klaassen (2-0), Wim Sonderen – Paul Hageman (2-0), Theo Stoverinck – Erik Oonk (1-1), Frank ten Hagen – Jan Elgershuizen (2-0), Gerwin Doornink – John van Laarhoven (0-2).

Door de nederlaag van Wim leiden de gebroeders ten Hagen nu de competitie, de gebroeders Sonderen zijn ook nog zonder puntverlies, maar hebben één wedstrijd minder gespeeld. Voor de volledige tussenstand in de competitie, zie: www.damclubwinterswijk.nl