Eerste punt WDV

Na de openingswedstrijd verloren te hebben, wist het 1e team van WDV dat het met twee invallers een zware taak te wachten stond tegen het sterke Arnhem. De strijd werd echter aangegaan en er was nauwelijks krachtsverschil waar te nemen.

Invaller Jan Elgershuizen speelde een solide partij en bouwde zorgvuldig op. Jan hield de controle en gezien de tijdsdruk nam de tegenstander ook genoegen met remise.

Theo Stoverinck probeerde controle over het centrum te krijgen. Hoewel er wel enig voordeel leek, werd na enkele ruilen ook hier de vrede getekend.

Mark Sanders nam ook het initiatief en had de vleugelcontrole en zette zijn sterke tegenstander onder druk. Mark kwam in een kansrijke stand, maar na het toelaten van een grote afwikkeling kwamen beiden op dam en werd remise overeengekomen.

Erik Oonk kwam juist zelf iets lastiger te staan en in het middenspel moest hij een schijf offeren door een forcing. Erik probeerde zich nog wel te verweren, maar na een damcombinatie moest hij alsnog opgeven.

Intussen moest Gerard zich ook verdedigen in een nadelige stand, maar kwam zijn opponent met weinig tijd aan het twijfelen. Gerard vlechtte een combinatie in de stand en nadat de tegenstander niet het beste verweer koos, speelde hij dit uit na oppositie en scoorde daarmee de gelijkmaker voor WDV.

Ten slotte leek de stunt misschien wel compleet gemaakt te kunnen worden, aangezien Erik ten Hagen een kansrijke stand had. De tegenstander wist zich echter staande te houden en nadat beiden op dam kwamen bleef zelfs een gelijkwaardig eindspel over.

Gezien de wedstrijd kon de uitslag beide kanten opvallen, maar is het 6-6 gelijkspel ogenschijnlijk een terecht resultaat. Daarmee behaalt WDV het eerste punt en doet het goede zaken om afstand te nemen van de degradatiezone.