Valse start WDV

In de 1e ronde van de Gelderse Hoofdklasse begon WDV met een thuiswedstrijd. Hoewel tegenstander Barnveld promovendus is, misstaat het team waarmee ze kwamen zeker niet in de hoofdklasse.

Theo Stoverinck had pech dat de enige invaller van Barneveld direct de sterkste speler was. Met degelijk spel hield Theo wel lang stand, maar in het middenspel liet hij een damcombinatie open die geduldig tot winst werd gespeeld door de tegenstander.

Wim Sonderen liet een damcombinatie achterwege aangezien die gelijkwaardig afgenomen zou kunnen worden. Later kreeg hij hier toch iets spijt van toen hij een schijf achter kwam die tot verlies leidde.

Gelukkig deed Henk Sonderen hierna wat terug waardoor WDV in de wedstrijd bleef. Met een voordelige aanval lokte hij de tegenstander in een damcombinatie en won de partij.

Erik ten Hagen kwam ondertussen in de verdrukking met daarbij weinig tijd over. Erik hield echter stand en kwam nog tot een gelijkwaardige remise.

In de laatste partijen hadden Mark Sanders en Gerard Korten een kansrijke partij met mogelijkheden voor een gelijkmaker. Mark kreeg geen doorslaggevend voordeel en moest berusten in remise.

Gerard Korten leek wel goed op weg en dwong een eindspel met twee schijven voordeel af. Dit leek even een overmachtseindspel te worden, maar helaas wist de tegenstander toch nog een schijf aan te vallen en een nipte remise af te dwingen.

Daarmee werd een 7-5 nederlaag geleden, waarbij WDV het gevoel overheerst dat gelijkspel meer recht had gedaan.