Gelijkopgaande damsimultaan

Woensdagavond 14 september namen de leden van WDV het in een simultaan op tegen clubkampioen Henk Sonderen. Henk werd het in ’t Hakkie behoorlijk lastig gemaakt, maar scoorde uiteindelijk toch nog net iets meer dan de helft van de punten.

Prima start

Na een traktatie van de kampioen, begon hij direct voortvarend aan de partijen. De rondes gingen vrij snel en Henk kwam ook op voorsprong, nadat Zeeg Jongkoen in het middenspel een damcombinatie over het hoofd zag.

Foutjes onder tijdsdruk

Naarmate de partijen vorderde kreeg Henk toch te maken met de tijdsdruk, ook vanwege zijn keuze om de partijen complex te houden, en kregen de leden het voordeel dat ze zich wel op één partij konden focussen. Erik ten Hagen en Erik Oonk profiteerde hier optimaal van. Erik ten Hagen won door goed positiespel en Erik Oonk strafte een fout in het eindspel af.

Thomas Esselink leek ook op weg naar de winst in een behoorlijk complexe partij, maar ging uiteindelijk zelf ook de fout in en moest een remise toestaan. Gastspeler Gerrit kwam ook in gewonnen positie terecht, maar speelde in plaats van de winnende voortzetting de verliezende zet.

Remises waren er daarna voor Mark Sanders, Wim Sonderen, Frank ten Hagen en Theo Stoverinck.

Tot in de late uurtjes

Na de klok van elven waren er nog 3 partijen bezig. Hier wist Augustin Saouadogo, na één schijf achterstand, net de remisekans niet te vinden. Jan Elgershuizen en Joop Messersmid wisten wel knap een punt uit het vuur te slepen.

Met 3 zeges, 7 gelijke spelen en 2 nederlagen behaalde Henk uiteindelijk 54% van de punten.

WDV kan weer terugkijken op een geslaagde damsimultaan.

Start damcompetities

Vanaf volgende week zullen de teamwedstrijden in de bondscompetitie weer van start gaan. In de Gelderse competitie neemt WDV 1 het met een 6-tal op tegen Barneveld en WDV 2 met een 4-tal tegen Hengelo.  Woensdag zullen tevens de wekelijkse clubavonden weer van start gaan bij speeltuin Hakkelerkamp. Gastspelers zijn van harte welkom om hier een keer (of vaker) bij aanwezig te zijn.

Meer informatie over WDV, zie www.damclubwinterswijk.nl.