Damcompetitie weer van start

Op de clubavond van woensdag 21 september ging WDV weer van start met haar damcompetitie. Na een sneldamtoernooi en simultaan tegen de clubkampioen was het de vraag hoe iedereen voor de dag zou komen tijdens de 1e speelronde.

Snelle zeges waren er voor Zeeg, Frank en Wim tegen Paul, Thomas en Augustin. Zij maakten het verschil met kleine combinaties. De combinatie van Wim was de leukste, die met behulp van de meerslagregel alle schijven van zijn tegenstander van het bord sloeg.

Clubkampioen Henk had alle tijd nodig in een complexe partij tegen John, maar kwam na wat onnauwkeurige zetten van de tegenstander in gewonnen positie terecht en rondde het uiteindelijk mooi af middels een Zetje van Weiss.

De partij tussen Erik en Gerwin bleef ook lang in evenwicht, maar richting de eindfase wist Erik een schijf te veroveren en het lastige eindspel winnend af te ronden.

De uitslagen:

Paul Hageman – Zeeg Jongkoen 0-2, Thomas Esselink – Frank ten Hagen 0-2, Wim Klaassen – Augustin Saouadogo 2-0, Henk Sonderen – John van Laarhoven 2-0, Erik ten Hagen – Gerwin Doornink 2-0.