Henk Sonderen nieuwe Winterswijkse damkampioen!

Vanwege diverse verhinderingen kon de kampioenswedstrijd van het damseizoen 2021-2022 nog niet gespeeld worden, maar net voor de start van het nieuwe damseizoen is Henk Sonderen op woensdag 17 augustus alsnog de nieuwe damkampioen van Winterswijk geworden.   

Spannend werd de kampioenswedstrijd helaas niet, doordat Henk al vroeg in de partij een winnende combinatie uithaalde tegen Joop Messersmid. Het spannendste en belangrijke voorwerk had Henk echter al eerder in het seizoen verricht. Met 11 overwinningen en 3 gelijke spelen mag hij zich de terechte Winterswijkse damkampioen van het seizoen 2021-2022 noemen.

Het podium wordt aangevuld door Erik ten Hagen op de 2e plaats met 1 punt achterstand en op de 3 plaats Theo Stoverinck, die het seizoen ook knap eindigde zonder nederlaag. Verder heeft de rest ook verdienstelijk gedamd en hebben alle deelnemers punten weten te pakken. De volledige ranglijst is te zien op: www.damclubwinterswijk.nl.

Met deze titel doorbreekt Henk Sonderen ook de unieke zegereeks van Erik ten Hagen met 9 damtitels op een rij. Zelf wint Henk, die jaren enkel aan de bondscompetitie deelnam, hiermee zijn 7e Winterswijkse titel. Zijn 1e damtitel won hij overigens 43 jaar geleden in zijn debuutseizoen op 16 jarige leeftijd.

Nieuwe damseizoen / aanmelden simultaan

Nu het damseizoen laat is afgerond, staat het nieuwe damseizoen al snel weer voor de deur. Hiervoor kan WDV altijd nieuwe dammers gebruiken, van alle niveaus. Dus heb je interesse om vaker/incidenteel te dammen, in competitieverband/vrijblijvend, neem dan gerust contact met ons op.

Ook nodigen wij geïnteresseerden van harte uit om deel te nemen aan de simultaan tegen de nieuwe damkampioen op woensdagavond 14 september. Hoeveel punten/schijven weet jij te veroveren? Meldt je hiervoor aan via de secretaris: damclubwinterswijk@outlook.com, of zie overige contactgegevens via onze website: www.damclubwinterswijk.nl.