Rustige damclubavond wordt toch nog een latertje

Op minder druk bezochte clubavonden wordt doorgaans ook iets sneller gespeeld. Vanwege dodenherdenking startte de damclubavond echter 3 kwartier later, waardoor een rustige damclubavond toch nog een latertje werd.

Jan Elgershuizen hield lang goed stand tegen Erik ten Hagen in hun laatste partij voor de onderlinge, maar overzag tegen het einde een combinatie met damgeven, waarbij Erik zelf naar dam kon en in gewonnen positie terecht kwam 0-2. 

Frank ten Hagen wist tegen Paul Hageman een gat te prikken in diens stelling en combineerde zodoende naar winst 2-0.

Voor de ratingcompetitie speelde Wim Klaassen en Augustin Saouadogo een leuke partij, waarbij Augustin de overhand leek te krijgen. Wim koos echter het juiste pad naar remise 1-1. 

Voor John van Laarhoven had het verlate aanvangstijd zijn consequenties, hij moest namelijk zijn ratingpartij afbreken, nadat zijn taxi iets vroeger dan gepland voor de deur stond.

Door zijn zege heeft Erik nog een kleine kans op de Winterswijkse damtitel. Henk Sonderen kan de titel echter pakken door zijn laatste partij te winnen. Dit zal echter nog een tijdje duren, omdat deze vanwege verhinderingen voorlopig nog niet gespeeld kan worden. Voor de volledige tussenstand, zie: www.damclubwinterswijk.nl.