Damuitslagen hebben weinig invloed op de standen

Op de damclubavond van woensdag 11 mei werd er wederom voornamelijk gespeeld voor de ratingcompetitie. De uitslagen hadden weinig invloed op de standen.

Onderlinge

Wim Sonderen en John van Laarhoven speelden nog een partij voor de onderlinge. Hier leek Wim iets sterker te staan, maar John kon nog goed verdedigen. In het eindspel ging Wim naar dam, maar kon John middels een plakker ook naar dam, waarna remise overeen werd gekomen 1-1. Wim houdt John hiermee onder zich in de stand.

Ratingcompetitie

De overige spelers speelden in versneld tempo diverse partijen voor de ratingcompetitie om de Wim Bennink-bokaal, waarin de uitslagen uit de onderlinge overigens ook worden meegenomen. De ranglijst geeft weer hoeveel punten de speler meer/minder heeft behaald dan vooraf verwacht.

Hier werd leuk gedamd met ook weer de gebruikelijke combinaties. Op basis van de uitslagen haalden Frank ten Hagen (+1,77) , Wim Klaassen (+0,34), John van Laarhoven (+0,32) en Henk Sonderen (+ 0,02) een plusscore. Wim Sonderen (-0,32), Augustin Saouadogo (- 0,59) en Erik ten Hagen (-1,53) zakten in hun score.

Ondanks de mindere score deze week blijft Augustin Saouadogo deze ranglijst leiden, met bijna 7 punten meer gehaald dan vooraf verwacht. Daarna volgt Thomas Esselink met een plusscore 3,5.  

Komende week staan er nog een aantal bijzondere wedstrijden op het programma. Op woensdag speelt WDV 2 haar laatste bondscompetitiewedstrijd. Op zaterdag 21 mei neemt WDV 1 deel aan de Nationale bekercompetitie en op dezelfde dag neemt de St. Jozefschool deel aan het NK schooldammen voor pupillen.