WDV laat punten liggen

In de laatste thuiswedstrijd van de competitie nam WDV het op tegen het gelijkwaardige Sinderen. Zoals verwacht werd het een spannende wedstrijd, maar bleek Sinderen de gelukkigste.

John van Laarhoven koos zoals gebruikelijk de aanval. Hij leek hierbij ook een goede stand te hebben, maar kreeg een damcombinatie tegen en verloor hierdoor de partij vroegtijdig. Hierna ontstond een spannend gevecht tussen WDV en Sinderen waarbij de stand weer werd gelijk getrokken. De tegenstander van Erik ten Hagen zag in tijdnood een combinatie over het hoofd waardoor de partij direct gewonnen werd. Al snel hierna kwam WDV echter weer op achterstand. Augustin Saouadogo speelde wel een goede partij en had misschien zelfs iets overwicht, maar een onachtzaamheid kostte een schijf die niet meer goed gemaakt kon worden. Gerard Korten wist de kopman van Sinderen wel in bedwang te houden en behaalde een gelijkwaardige remise.

Hoewel WDV nog op achterstand stond, kon in de laatste 2 partijen de wedstrijd nog beide kant op vallen. Zowel Henk Sonderen als Erik Oonk leken de winst voor het grijpen te hebben, maar moesten onder tijdsdruk moeilijke keuzes maken. Henk leek op weg naar een overmachtseindspel, maar was wellicht iets te ongeduldig. Henk kon geen 2e dam voor de tegenstander voorkomen en moest berusten in remise. Erik Oonk kwam een schijf voor, maar kon geen snelle winst bewerkstelligen. Erik bereikte wel een voordelig eindspel, maar de stand met één schijf bleek niet voldoende om alsnog te winnen.

Al met al werd het een ongelukkige nederalaag voor WDV en had het wel meer vediend. Er volgen nu nog 3 lastige uitwedstrijden en hoewel er geen degradatiegevaar is, zijn een paar punten welkom om de onderste regionen te verlaten.

.

Gedetailleerde uitslagen: (tussen haakjes de spelersrating)

WDV Winterswijk DSV Sinderen 5 – 7

1. Gerard Korten (1073) – Han Seinhorst (1251) 1 – 1

2. Henk Sonderen (1223) – Michael Westerveld (1015) 1 – 1

3. Erik ten Hagen (1299) – Gert Wisselink (1012) 2 – 0

4. Erik Oonk (926) – Jan Seinhorst (891) 1 – 1

5. John van Laarhoven (866) – Chris Grevers (1088) 0 – 2

6. Augustin Saouadogo (541) – Martijn Even (920) 0 – 2