WDV komt achterstand niet te boven

WDV speelde zijn 5e wedstrijd in de Gelderse Hoofdklasse tegen Hengelo. Hoewel Hengelo nog puntloos was, is er onderling altijd sprake van een gelijkwaardige strijd. Daarbij kreeg WDV een onverwachte tegenvaller doordat het met een speler minder en dus een achterstand aan de wedstrijd begon.

In plaats van de achtervolging in te zetten, werd duidelijk dat de achterstand niet meer goed gemaakt ging worden. Gerard Korten probeerde een aanval op te zetten, maar werd omsingeld en kon schijfverlies niet voorkomen. Gerard probeerde het nog met combinaties, maar liep vast en verloor. Erik Oonk leek een mooie positionele partij te spelen, maar kon zijn plan niet doorzetten. Hij koos voor een afwikkeling waarin beiden een dam hadden, maar met één schijf achterstand. Onder tijdsdruk werd de dam van Erik afgenomen en werd de achterstand van WDV verder vergroot.

Henk Sonderen wist tegen de kopman van Hengelo het 1e WDV-punt binnen te halen. Henk leek tegen het einde ook een gemakkelijkere stand te hebben, maar winstkansen kwamen er niet. Helaas was het punt voor Hengelo wel direct het winnende punt. Voor de statistieken deed WDV nog wel wat terug. Erik ten Hagen weefde combinaties in de klassieke stand en kon een doorbraak combinatie afdwingen en wist dit uit te spelen naar een overmachtseindspel.
Ten slotte leken er ook goede kansen voor Theo Stoverinck te zijn. Theo wist de stand van zijn tegenstander uit elkaar te drijven, maar die wist dit ternauwernood te verdedigen waardoor deze partij in remise eindigde.

Hoe de wedstrijd was afgelopen als WDV compleet geweest zou zijn, blijft een vraagteken. Maar al met al was de 8-4 overwinning voor Hengelo terecht. Volgende wedstrijd is er de kans om tegen het gelijkwaardige Sinderen revanche te nemen.

Gedetailleerde uitslagen: (tussen haakjes de spelersrating)

WDV Winterswijk DCH Hengelo 4 – 8

1. Henk Sonderen (1223) – Arnoud de Greef (1265) 1 – 1

2. NO – Klaas Veldstra (1087) 0 – 2

3. Erik ten Hagen (1299) – Ben Okken (1110) 2 – 0

4. Gerard Korten (1073) – Eddy Hoebink (1105) 0 – 2

5. Theo Stoverinck (1096) – Rodier Evers (1078) 1 – 1

6. Erik Oonk (926) – Harry Vos (1055) 0 – 2