WDV 2 verliest verre uitwedstrijd met 9-3

Op donderdag 14 april speelden de Winterswijkse dammers van WDV 2 de uitzonderlijk verre uitwedstrijd tegen het 1e team van Malden. Hoewel er zeker kansen lagen ging WDV uiteindelijk zonder individuele zege naar huis.

 Op bord 6 trof Joop Messersmid de op papier 2e sterkste speler van Malden. Hier dacht Joop in de opening een bomzet te kunnen toelaten, maar dit bleek 1 schijf verlies op te leveren. In de stand leken er daarna nog wel mogelijkheden te zitten, maar Joop moest uiteindelijk berusten in een nederlaag (2-0).

Jan Elgershuizen was inmiddels op bord 4 ook in de positionele problemen geraakt en moest ook schijfverlies toestaan. De tegenstander speelde dit voordeel foutloos uit (4-0).

Op het 2e bord leek Frank ten Hagen op papier kansen te krijgen, maar in de praktijk bleek dit andersom te zijn. Frank kwam slecht uit de opening en bleef daarna onder constante tijdsdruk, maar wist er uiteindelijk nog een punt uit te halen (5-1).

Op het 5e bord speelde Augustin Saouadogo een zeer sterke partij. Positioneel wist hij schijfwinst af te dwingen en leek dicht bij de zege te komen. Uiteindelijk wist zijn tegenstander echter, door nog een schijfoffer te doen, ook op dam te komen en wist daarna een overmachtseindspel te voorkomen (6-2).

Op bord 1 trof Erik Oonk de sterkste speler, maar Erik speelde een goede partij, waarbij de tegenstander het nog benauwd kreeg. Winst werd het niet en later werd een remisevariant gemist, waarna de tegenstander in het eindspel de partij alsnog naar zich toe trok (8-2) 

De nederlaag was daarmee een feit, maar op bord 3 probeerde Thomas Esselink de stand nog iets dragelijker te maken. Na een goede stand, liet Thomas zich opsluiten en kwam zelf in de problemen. Zijn tegenstander haalde dam en had de zege binnen handbereik, maar Thomas wist er onverwacht nog een puntje uit te slepen (9-3).

Woensdag 11 mei speelt WDV 2 thuis haar laatste competitiewedstrijd. De stand en gedetailleerde uitslagen in de 1e Klasse A zijn te vinden via ww.damclubwinterswijk.nl.