Thomas Esselink geeft draai aan titelstrijd

Met een knappe overwinning heeft Thomas Esselink voor een twist in de kampioensstrijd van de onderlinge competitie van WDV gezorgd. Titelverdediger Erik ten Hagen probeerde Thomas op te sluiten, maar werd verrast door een damcombinatie die resulteerde in schijfverlies. Gaandeweg leek er nog kans om de schade te beperken, maar wederom combineerde met een doorbraakcombinatie en won de partij. Waar voor de partij Erik nog op pole position leek te staan, is met nog enkele partijen Henk Sonderen nu in de beste positie.

Joop Messersmid boekte zijn 1e overwinning van het seizoen tegen Paul Hageman. Paul dacht al vroeg te combineren, maar Joop kon hierop counteren met schijfwinst. Hierna hield Paul lang stand, maar de schijfwinst bleek voldoende voor Joop om die naar winst om te zetten.

John van Laarhoven wist te winnen van Erik Oonk en kan omhoog kijken naar het linker rijtje. Erik nam John in de hekstelling. Toen John zich daar uit dreigde te ruilen, probeerde Erik dit te voorkomen met een offer. Echter zag Erik deze schijf niet meer terug en na een spannend vervolg bleef John koel en trok de partij over de streep.

Ook waren er 2 partijen vVoor de Wim Bennink bokaal. Theo Stoverinck wist door middel van een fraaie forcing Jan Elgershuizen te verslaan. Augustin Saouadogo koos de aanval tegen Wim Klaassen en werd beloond met een positionele overwinning.