Damtitel binnen handbereik

Op de damclubavond van woensdag 20 april kwam titelfavoriet Henk Sonderen niet in de problemen. Verder waren er nog andere boeiende partijen in en buiten de clubcompetitie om. 

John van Laarhoven wil weleens sterk voor de dag komen, maar bleek dit maal geen lastige horde te zijn voor Henk Sonderen. Vrij vroeg in de partij dreigde Henk met schijfwinst wat John niet wilde toelaten, waarna Henk kon combineren. Henk won dus geforceerd de partij 0-2.

In de andere partij voor de onderlinge dacht Wim Sonderen tegen Thomas Esselink een tijdelijke offer te kunnen plaatsen om daarna positioneel voordeel te behalen, hij zag echter niet dat Thomas de schijf voorsprong kon behouden middels een slimmigheidje. Het voordeel kantelde echter, nadat Thomas bij een complexe stand in de problemen kwam. Wim wist vervolgens, middels nog een offer, de damlijn te bereiken en kwam in een winnend eindspel terecht 2-0.

Jan Elgershuizen en Erik Oonk speelde een partij buiten de competities om met verkort tempo. Het werd een spannend partijtje waarbij Erik in een voordelige stand terecht kwam. Hij verloor echter, na te lang nadenken, op de klok 2-0.

Augustin, Frank, Erik en John speelden, ook ter voorbereiding op het naderende Gelderse sneldamkampioenschap, een aantal sneldampartijen. Hier bleek Erik ten Hagen duidelijk de sterkste te zijn.

Door de zege staat Henk Sonderen alleen bovenaan in de clubcompetitie met nog 1 wedstrijd te gaan, waar Henk duidelijk de favoriet is. Vanwege verhinderingen is het alleen de vraag wanneer deze gespeeld kan worden.