Damcompetitie nadert zijn einde

Omdat de meeste spelers in de clubcompetitie elkaar al getroffen hebben konden er op de damclubavond van woensdag 13 april enkel 2 wedstrijden gespeeld worden voor de onderlinge competitie. De overige aanwezigen speelde voor de ratingcompetitie (Wim Bennink-bokaal).

Voor de onderlinge speelde John van Laarhoven en Gerwin Doornink een spannende partij tegen elkaar. Op het moment dat Gerwin iets gunstiger leek te staan trapte hij in een klein zetje wat John schijfwinst opleverde. In het daaropvolgende eindspel kwam Gerwin net tekort voor een puntje 2-0.

In de andere partij namen Theo Stoverinck en Wim Sonderen het tegen elkaar op. Hier kwam Theo wat in de problemen na een verkeerde inschatting, maar uiteindelijk kon hij het eindspel naar een gelijkwaardige remise brengen 1-1.

Voor de ratingcompetitie namen de koplopers van de onderlinge competitie het tegen elkaar op. Een echte topper werd deze partij echter niet, doordat Henk Sonderen al vroeg in de partij een damcombinatie tegen kreeg met uiteindelijk schijfverlies. Erik ten Hagen speelde dit voordeel zorgvuldig naar winst 0-2.

De partij tussen Frank ten Hagen en Wim Klaassen ging lang gelijk op, toen Wim besloot een damcombinatie te nemen, waar Frank ook op dam kwam. Uiteindelijk bleek de dam van Frank iets veiliger te staan, wat Frank de winst opleverde 2-0.

Door de overwinning in de onderlinge sluit John mooi aan bij de subtop en Theo lijkt een 3e plek wel binnen te hebben. Voor de ratingcompetitie blijf Augustin Saouadogo ruim leiden. Voor de tussenstand in de onderlinge competitie zie: www.damclubwinterswijk.nl.