WDV 2 laat punt liggen, maar komt ook goed weg

Op dinsdag 8 maart hervatte de dammers van WDV 2 de uitgestelde en uitgedunde bondscompetitie met een uitwedstrijd tegen Laren 2. Hier leek WDV op weg naar de winst, maar kon men uiteindelijk blij zijn met een punt.

Op bord 1 speelde Frank ten Hagen op een mogelijke damcombinatie bij een logische opbouwzet. Zijn tegenstander overzag de combinatie, wat resulteerde in een snelle overwinning (0-2).

Op bord 2 had Kees Spruijt zijn tegenstander middels een hekstelling opgesloten, wat hem een overwicht leek te geven, dit voordeel bleek beperkt, maar Kees profiteerde van een fout van zijn tegenstander en won zo 2 schijven en daarmee de partij (0-4).

Gezien de tussenstand en de goede posities op de andere borden leek WDV 2 hard op weg naar een zege.

Op bord 6 had Joop Messersmid het niet getroffen met zijn tegenstander, hij trof namelijk de op papier sterkste tegenstander. Desondanks bood Joop goed partij en speelde ook een interessante partij, maar moest na een onnauwkeurige zet schijfverlies toestaan. Dit was voor zijn tegenstander genoeg om de partij naar zich toe te trekken (2-4).

Op bord 4 had Gerwin Doornink inmiddels een goede hekstelling ingenomen, wat hem in kansrijke positie bracht. Het lastige eindspel met daarbij tijdnood bracht Gerwin echter in moeilijkheden, die daardoor ineens op zoek moest naar een punt. In het overgebleven eindspel viel echter geen eer meer te behalen (4-4).

Augustin kreeg op bord 5 ook gunstiger spel, nadat zijn tegenstander zichzelf in de problemen bracht op zijn linker vleugel. Remise en misschien wel winst leek mogelijk, maar in het eindspel overzag Augustin nog een listige damcombinatie, waardoor het zelfs een nederlaag werd (6-4).   

En zo leek er een nederlaag aan te komen voor WDV 2. Erik Oonk had op bord 3 wel een betere stand, maar winst leek er niet in te zitten. In de eindfase zag zijn tegenstander echter een meerslagcombinatie over het hoofd, waardoor Erik won en zo alsnog een punt voor het team redde (6-6).

Uiteindelijk een gelukkig, maar toch verdienstelijk punt. De volgende wedstrijd is op 6 april thuis tegen Laren 1. De gedetailleerde uitslagen en tussenstand in de bondscompetitie zijn te zien via: www.damclubwinterswijk.nl.