Veel beslissingen op clubavond

Voor de onderlinge competitie vielen weer veel beslissingen. Wel werd daarbij veel weerstand geboden.

Paul Hageman loerde tegen Jan Elgershuizen op combinaties, maar vergat daarbij zijn eigen verdediging op orde te houden. Jan kwam twee schijven voor en wist dit in winst om te zetten. Thomas Esselink en Augustin Saouadogo speelden een rustige opening, maar in het middenspel wist Thomas met een verrassende combinatie positioneel voordeel te krijgen. Door een vergissing speelde Augustin vervolgens de verkeerde schijf en kon opgeven door een een combinatie naar dam.

De overwinningen van Kees Spruijt en Erik ten Hagen kwamen moeizamer tot stand. Erik dwong Wim Klaassen al vroeg in een opsluiting, maar Wim verdedigde zich hierna goed. Uiteindelijk wist Erik toch een doorbraak af te dwingen wat ook de winst opleverde. Kees wist tegen Joop Messersmid positioneel voordeel te krijgen en dacht een schijfwinst te forceren. Joop wist echter een verdediging te vinden en de stand gelijk te houden. Vlak hierna werd een schijf van Joop geïsoleerd en kwam Kees alsnog een schijf voor met winst als resultaat.

Henk Sonderen en Erik Oonk speelden voor de Wim Bennink-bokaal een onderhoudende partij. In het middenspel waren er verschillende dreigingen en wist Erik ten koste van twee schijven naar dam te combineren. Hierna moest Henk in de verdediging en wist een weg te vinden naar een eindspel met weliswaar een schijf minder, maar wel voldoende voor remise.