Ogen tekort op damclubavond

Op de damclubavond van woensdag 2 maart kwamen op meerdere borden complexe standen te staan, waardoor men ogen tekort kwam om alles goed te kunnen volgen. Uiteindelijk bleef de top 3 foutloos. 

Paul Hageman kwam tegen titelfavoriet Erik ten Hagen al vroeg in de problemen, wat resulteerde in een snelle nederlaag 0-2.

Koplover Theo Stoverinck had tegen Joop Messersmid al een iets voordeligere stand bereikt, toen hij besloot op een listige combinatie te gaan spelen, Joop zag deze over het hoofd, waardoor hij kansloos was om een goed resultaat te behalen 2-0.

Titelkandidaat Henk Sonderen kreeg ook een leuke stand op het bord tegen Jan Elgerhuizen. Uiteindelijk wist Henk de lange vleugel van Jan onder druk te zetten en wist zodoende schijfwinst te forceren en won daarmee de partij 2-0.

Thomas Esselink en Frank ten Hagen doorzagen elkaars kleine combinaties. Frank leek in het eindspel iets beter uit te komen met een kleine opsluiting op het bord, maar Thomas kon redelijk eenvoudig doorbreken, waarna de partij naar remise ging 1-1.

Erik Oonk wist tegen Gerwin Doornink positioneel voordeel te behalen en wist zodoende door te breken naar dam, wat hem de winst opleverde 2-0.

Kees Spruijt en John van Laarhoven hadden de meest boeiende partij van de avond. John speelde voor Kees niet alledaagse zetten en had zodoende ook veel tijd nodig om alle complexe dingen te berekenen. Tijdens de partij koos Kees voor een offer met compensatie, dit bleek uiteindelijk een goede keuze, want Kees wist na een foutje van John de partij naar zich toe te trekken 2-0.

Voor de ratingcompetitie werd Wim Klaassen door zijn tegenstander Augustin Saouadogo opgesloten aan zijn linker vleugel. Uiteindelijk leverde Augustin dit schijfwinst en later de partij op, al had hij het daarvoor al af kunnen maken middels een combinatie naar dam 0-2.

De top blijft hopen op misstappen van elkaar. De volledige stand voor de onderlinge is terug te vinden op: www.damclubwinterswijk.nl. Volgende week is er weer de wekelijkse clubavond, maar zal ook de bondscompetitie weer hervat worden na een lange pauze. WDV 2 speelt dinsdag uit tegen Laren 2, WDV 1 speelt op vrijdag thuis tegen Arhnem.