Koppositie in damcompetitie weer overgenomen

Op de damclubavond van woensdag 9 maart stond voor titelkandidaat Henk een lastige horde op het programma, deze werd uiteindelijk probleemloos genomen, waardoor er nog een spannend slot mogelijk is in de clubcompetitie.

Om de druk op te voeren in de titelstrijd wist Henk Sonderen dat hij zijn partij moest winnen tegen Kees Spruijt. Gezien de opening leek dit ook een spannend gevecht te worden, totdat Kees een damcombinatie over het hoofd zag. Nadat Henk deze had uitgevoerd, gaf Kees direct op 2-0.

De met zwart spelende John van Laarhoven kwam tegen Jan Elgershuizen in de problemen door de opstelling op zijn lange vleugel. Jan wist daardoor schijfwinst af te dwingen, wat hem niet veel later de winst opleverde 2-0.

Gerwin Doornink werd door Paul Hageman verrast middels een combinatie en kwam één schijf achter te staan. Paul wist zijn voorsprong echter niet te verdedigen en niet veel later waren de rollen omgedraaid. Voor Gerwin was het vervolgens een koud kunstje om het overmacht in het eindspel in winst om te zetten 2-0.

Voor de ratingcompetitie waren er snelle winsten door combinaties voor Theo Stoverinck en Frank ten Hagen tegen Augustin Saouadogo en Wim Klaassen. Ondanks de nederlaag blijft Augustin deze competitie ruim leiden.

Voor de onderlinge competitie neemt Henk Sonderen (tijdelijk?) de leiding over, waarbij hij moet hopen op puntverlies van titelfavoriet Erik ten Hagen, wat zeker niet onmogelijk is. De volledige tussenstand is te zien op www.damclubwinterswijk.nl.