Een rustig clubavondje

Door verschillende oorzaken konden een aantal spelers niet op de damclubavond aanwezig zijn van woensdag 16 maart. Zodoende kon er voor de onderlinge competitie maar één wedstrijd gespeeld worden.

In een klassieke partij sloot Erik Oonk de lange vleugel van Kees Spruijt op. Kees bevrijdde zich door naar het kerkhofveld te ruilen en deze kwetsbare schijf op te lossen. Door uiteindelijk twee schijven te offeren kreeg Kees een dubbele doorbraak naar dam. Erik bereikte ook op tijd de damlijn, waarna tot remise werd besloten.

Voor de ratingcompetitie speelden Henk Sonderen en Theo Stoverinck een onderhoudende partij. Henk bezette vroeg in de partij veld 24. Lang bleef deze schijf op het bord staan. Nadat deze verplicht was afgeruild, moest Theo zich vakkundig verdedigen om er een remise uit te slepen.

Wim Klaassen speelde twee 30 minutenpartijen. De eerste verloor hij van Thomas Esselink en de tweede eindigde tegen Jan Elgershuizen in remise.

Voor de tussenstand van de onderlinge competitie, zie: www.damclubwinterswijk.nl.