Weer geen remises bij WDV

Net als afgelopen week vielen er op de clubavond van WDV enkel beslissingen te noteren. De koplopers bleven daarbij op koers.

Toch werd koploper Henk Sonderen daar door Augustin Saouadogo flink aan het werk gezet. Henk zag de bui hangen toen Augustin in een sterke partij op weg leek naar schijfwinst, maar de forcing werd niet afgerond. Hierna haalde een Henk een verrassende damcombinatie uit en met een rondslag kwam hij toch ongeschonden uit de partij.

De concurrenten van Henk wisten de partij beduidend eerder te beslissen met een vroege schijfwinst. Tegenstander van Erik ten Hagen, John van Laarhoven, had nog slechts één keer verloren, maar vergiste zich nu binnen tien zetten in een ruil en gaf op. Kees Spruijt kwam tegen Wim Klaassen ook met een kleine combinatie vroeg een schijf voor. Wim probeerde het nog wel, maar na nog een combinatie was het alsnog over.

Joop Messersmid en Gerwin Doornink lukte het nog niet hun eerste overwinning te boeken. Joop kwam een schijf achter tegen Erik Oonk en zag af van verder spelen nadat ook een tweede schijfverlies niet meer te voorkomen was. Wim Sonderen had tegen Gerwin wel overwerk, maar had wel steeds de druk erop staan. Remise leek er wel in te zitten voor Gerwin, maar onder tijdsdruk kwam Gerwin een schijf achter en verloor het eindspel.

Door de overwinning is Henk de nieuwe koploper, maar de top zit nog dicht bij elkaar.