Weer eens puntendelingen op de damclubavond

Op de damclubavond van woensdag 9 februari werd de remiseloze reeks van de vorige 3 clubavonden eerst nog verlengd, maar vielen er uiteindelijk toch weer eens gelijke spelen te noteren, wat ook zijn invloed heeft op de koppositie.

De partij tussen Frank ten Hagen en Jan Elgershuizen werd vroegtijdig beslist, nadat Jan een vaker voorkomende combinatie in klassiek spel over het hoofd zag. De 2 schijven voorsprong werd zorgvuldig uitgespeeld (2-0).

Paul Hageman kon zijn vorige winstpartij geen goed vervolg geven en moest ook vroegtijdig opgeven tegen John van Laarhoven. John kwam al snel één schijf voor en bouwde dit steeds verder uit (0-2).

De partij tussen Kees Spruijt en Gerwin Doornink ging aardig gelijk op, maar Kees wist de druk toch op te voeren wat hem uiteindelijk schijfwinst opleverde en niet veel later de partij (2-0).

Om de koppositie over te nemen en de druk op te voeren bij de concurrentie moest Theo Stoverinck zien te winnen van Erik Oonk. Theo kreeg echter geen winstkansen en moest in de eindfase toezien hoe Erik zich probleemloos richting remise speelde (1-1).

Augustin Saouadogo en Joop Messersmid kwamen, mede door de tijdnood bij Joop, in een spannend klassiek eindspel terecht. Augustin kwam iets beter uit, maar moest ook toezien dat Joop richting dam doorbrak en er zo een 3 om 1 eindspel van wist te maken (1-1).   

>>> Tussenstand onderlinge competitie