Opwindende clubavond

Op de onderlinge competitie werd ondanks enkele fouten volop gestreden. Doordat het kopduo niet in actie kwam, is de top in elkaar geschoven.

Thomas Esselink en Erik ten Hagen kenden een stormachtig begin. Thomas wist Paul Hageman in de kettingstelling te nemen en profiteerde hiervan door in de opening winnend naar dam te combineren. Ook Erik nam een combinatie met een doorbraak tegen Joop Messersmid. Doordat de dam veilig opgesteld kon worden, kon Erik dit rustig uitspelen naar winst.

Gerwin Doornink kreeg steeds meer voordeel tegen Wim Klaassen met een aanval en hekstelling. Gerwin had nog wel even de wind mee toen Wim een winnende combinatie miste. Hierna bouwde Gerwin het voordeel uit en maakte het eindspel vakkundig af met een damvangst.

Augustin Saouadogo speelde gedurfd tegen Kees Spruijt, maar dit bleek toch te onstuimig. Augustin liep vast en moest offeren. Door de aanvallende stand bleef Augustin toch in de partij. Zelfs met 2 schijven voorsprong moest Kees nog oplettend spelen, maar dit bleek wel aan hem besteed.

In de laatste partij wist Erik Oonk een forcing af te dwingen tegen Jan Elgershuizen en kwam een schijf voorsprong. Het eindspel gaf goede kansen voor Erik, maar hij kon toch niet voorkomen dat Jan middels een offer op dam kwam. De twee schijven voorsprong bleek niet voldoende doordat de schijven van Erik op de tocht stonden en met een kleine combinatie wist Jan definitief remise af te dwingen.