Belangrijke slagen in de 2 damcompetities

Op de wekelijkse damclubavonden wordt er naast de clubcompetitie ook direct gespeeld voor de ratingcompetitie. In beide competities werden op 23 februari belangrijke slagen gemaakt.

Erik ten Hagen deed goede zaken in de titelstrijd om de clubcompetitie. In een broederstrijd tegen Frank ten Hagen wist Erik zijn tegenstander op te sluiten, waarna een spannende partij ontstond met dreigende combinaties aan beide zijden. Uiteindelijk kwam men gelijkwaardig uit de opsluiting, maar maakte Frank in de eindfase een positionele fout, waarna Erik schijfwinst afdwong en daarmee de partij won 2-0.

Augustin Saouadogo moest het opnemen tegen Paul Hageman wat ook voor de ratingcompetitie interessant was. Bij winst zou Paul namelijk de leiding overnemen. Het was echter Augustin die al vroeg één schijf voor kwam na een kleine combinatie. Uiteindelijk kwam Paul steeds lasteriger te staan en moest hij opgeven nadat hij al zijn beschikbare tijd verbruikt had 2-0. Door zijn zege lijkt Augustin al niet meer te achterhalen in de ratingcompetitie.     

Wim Klaassen kon tegenstander Theo Stoverinck niet in de problemen brengen. Na een vroege combinatie wist Theo schijfwinst af te dwingen, niet veel later volgde er een 2e schijf, waarna de partij snel beslist was 0-2.  

De partij tussen Erik Oonk en Thomas Esselink ging gelijk op en duurde een stuk langer. Wat verder in de partij haalde Thomas een combinatie uit, maar dit bleek niet voldoende te zijn om de partij winnend te kunnen afsluiten 1-1.

Voor de onderlinge competitie staat het nog dichtbij elkaar met: 1) Theo Stoverinck 19 uit 12, 2) Erik ten Hagen 18 uit 10 en 3) Henk Sonderen 17 uit 10, maar zal er minimaal 1 bijzondere prestatie moeten worden verricht om Erik van de titel te houden. De volledige stand voor de onderlinge is terug te vinden op: www.damclubwinterswijk.nl.