Dammers hervatten competitie

Na een verplichte pauze van 2 maanden hebben de Winterswijkse dammers op woensdag 26 januari de competitie weer hervat. In tegenstelling tot de recente WK-match, die gewonnen werd door Nederlander Boomstra, vielen er woensdagavond enkel beslissingen achter de borden.  

Thomas Esselink schatte een aanval van koploper Theo Stoverinck verkeerd in en kwam een schijf achter te staan. Gezien de overgebleven stand zag hij al vrij snel in dat verder spelen weinig zin meer had (0-2).

In de broederstrijd tussen Wim en Henk Sonderen waagde Wim weer zich weer eens aan het altijd riskante Partie Bonnard. Dit maal bracht het geen succes en wist Henk al vrij snel het voordeel te behalen (0-2).

Wim Klaassen kwam door een fout in de opening achter te staan tegen Jan Elgershuizen. Wim wist de partij nog lang te rekken, maar kwam er (net) niet meer aan te pas (0-2).

De partij tussen John van Laarhoven en Joop Messersmid leek na een grote ruilcombinatie richting remise te gaan, maar in het eindspel maakte Joop een foutje en ging de winst alsnog naar John (2-0).

Gerwin Doornink hield lang eenvoudig stand tegen Frank ten Hagen, maar moest in de eindfase met tijdnood toezien hoe Frank naar dam combineerde. Ondanks de dam leek er nog wel een remise in te zitten, maar deze werd niet gevonden (0-2).

Erik ten Hagen kon lang het verschil niet maken tegen Erik Oonk, maar kreeg in de eindfase alsnog het voordeel. In dit eindspel kon Erik Oonk een overmachtseindspel niet voorkomen en moest uiteindelijk toezien hoe zijn dam gevangen werd (2-0).

Door zijn overwinning blijft Theo de competitie leiden, waar achtervolgers Henk en Erik overigens nog wedstrijden te goed hebben. Voor de volledige tussenstand zie: www.damclubwinterswijk.nl.