WDV 1 overtuigend naar eerste punten

Na de eerste twee wedstrijden verloren te hebben, moest WDV het nu opnemen tegen het eveneens puntloze 2e team van Wageningen. Gezien het krachtsverschil was WDV verplicht de punten in eigen huis te houden.

Daarbij begon WDV ook met een 2-0 voorsprong, doordat Wageningen door omstandigheden slechts vijf van de zes borden kon bezetten. Een aantal partijen verliepen in eerste instantie wat moeizaam bij de WDV’ers, maar na een paar fouten aan Wageningse kant liep WDV snel uit naar de overwinning.
De tegenstander van Erik ten Hagen zag een redelijk eenvoudige damcombinatie over het hoofd en gaf direct op. Ook Theo Stoverinck combineerde vroeg in de partij vrij eenvoudig richting dam en won ook direct. (6-0)

Frits Zegelink trof een sterke invaller van Wageningen. De tegenstander had wel lange tijd een voordelige stand, maar Frits hield de partij onder controle en speelde solide remise en haalde tegelijkertijd het winnende punt voor WDV binnen.

Dit was direct ook het enige punt van Wageningen deze avond. Henk Sonderen had de hele partij het initiatief. De tegenstander verdedigde zich lang goed, maar in het middenspel wist Henk schijfwinst te forceren. Henk speelde dit rustig uit en met een kleine combinatie haalde hij definitief de winst binnen.
Ten slotte moest Gerard Korten lang geduld opbrengen, maar wist de tegenstander wel in een lastige positie te brengen. Gerard liet de tegenstander vastlopen en aangezien die alleen nog de schijven kon geven, leverde dit direct winst op.

Hoewel op voorhand niets minder dan de winst werd geëist, werd er toch verrassend ruim met 11-1 gewonnen.
Hopelijk hebben de Winterswijkse dammers hiermee de weg omhoog gevonden en kan het verder naar boven kijken.