Lange partij op damclubavond

Op de damclubavond van woensdag 10 november leek de partij tussen titelkandidaten Kees en Erik richting een recordlengte te gaan, maar dit bleef uiteindelijk steken bij 4 uur spelen, wat ook lang is. De overige partijen waren iets eerder klaar. 

Theo Stoverinck leek tegen Augusting Saouadogo op termijn de druk te kunnen opvoeren, maar hoefde geen moeilijke berekeningen te maken, nadat Augustin één schijf te simpel liet veroveren. Dit voordeel speelde Theo vervolgens foutloos uit 2-0.

Joop Messersmid kwam onder druk te staan tegen Wim Klaassen, wellicht door die druk overzag hij een combinatie van Wim, die daarmee direct de winst behaalde 0-2.

Gerwin Doornink wist lang stand te houden tegen Henk Sonderen, maar moest toezien hoe Henk, vanwege zijn sterke rechtervleugel,  de partij positioneel naar zich toe trok 0-2.

In het middenspel miste Jan Elgershuizen een winnende combinatie tegen Thomas Esselink. Later kwam Jan nog positioneel sterk te staan en dwong schijfwinst af. Thomas wist echter door te breken naar dam, waarmee hij de remise binnenhaalde 1-1. 

Frank ten Hagen kwam in het middenspel beter te staan door een positioneel minder zet van Zeeg Jongkoen. Later dwong Frank schijfwinst af en wist daarna met doorbraak naar dam de partij in winst om te zetten 2-0.

De partij tussen Kees Spruijt en Erik ten Hagen kreeg alle ogen op zich gericht. Beiden speelden het 2e deel van de partij onder constante tijdsdruk, waarbij ze lastige keuzes moesten maken. Uiteindelijk kwam Erik in een voordelig eindspel terecht die richting een 5 om 2 leek te gaan. Kees had de partij nog lang kunnen rekken, maar toen hij één van zijn dammen verloor gaf hij direct op, na meer dan 4 uur gespeeld te hebben  0-2.

Op de ranglijst lijkt er een eerste schifting te ontstaan.