Damkoplopers houden elkaar in evenwicht

Op de damclubavond van woensdag 17 november nam de top 4 van de ranglijst het tegen elkaar op. Dit leverde 2 boeiende partijen op, maar wel 2 remises. Op de andere borden vielen er nog wel beslissingen achter de borden.

Thomas Esselink besloot vroeg in de partij een damcombinatie uit te halen, waarbij zijn tegenstander Wim Klaassen ook naar dam ging. Het verschil was dat Thomas direct een vangstelling kon opbouwen. Enkele zetten nadat Thomas de dam had veroverd bleek dat hij de juiste beslissing had genomen en trok de partij naar zich toe 2-0.

Joop Messersmid kwam positioneel lastig te staan tegen Jan Elgershuizen, uiteindelijk kwam Joop één tempo tekort om nog voor een punt te kunnen gaan, Jan won de partij 0-2.

Henk Sonderen en Frank ten Hagen speelden het laatste deel van de partij onder constante tijdsdruk. Henk kwam één schijf voor, maar dit bleek moeilijk in winst om te zetten door dreiging van plakkertjes en tempozetjes. Uiteindelijk werd het remise, maar bleek Henk achteraf wel de winst te hebben gemist aangezien hij een sterk schijfoffer had kunnen plaatsen 1-1.

Erik ten Hagen en Theo Stoverinck maakten er een complexe partij van. Tijdens dit complexe spel had Erik een leuke damcombinatie kunnen nemen, maar nam deze bewust niet, omdat hij daar geen winst in zag. Uiteindelijk kwam Theo iets gunstiger in het eindspel terecht, maar dit was niet voldoende voor winst 1-1.

Gerwin Doornink  kwam tegen Augustin Saouadogo lastig te staan, maar kwam nog net goed uit om er een remise-eindspel van te maken, na 3 en half uur gedamd te hebben accepteerde Augustin het remisevoorstel 1-1.

Aangezien de bondscompetitiewedstrijden zijn uitgesteld wordt er de komende weken enkel gespeeld voor de onderlinge clubcompetitie. Voor de actuele tussenstand, zie: www.damclubwinterswijk.nl.